2011-10-02

Burgare!

Var efter jobbet idag en sväng hos mormor och morfar, där får man alltid förstklassig mat och kan äta sig mätt likt en björn som ska gå i ide! Sagt och gjort, kändes som man rullade därifrån efter två riktigt stora lass med potatis och fläskfilegryta samt ett lass äppelkaka till efterätt!

Efter en jäkligt hektisk helg och vecka med allt annat än dom vanliga rutinerna på schemat så kopplar jag idag söndag av genom att göra det jag verkligen tycker om att göra, laga mat. Att ställa smig i köket och pula runt med olika småsaker och laga mat samtidigt som man går i sin egen lilla värld, det e banemig avslappnande och skönt.

Tänkte som ni säkert förstår nu bjuda på ännu ett recept.

Idag är det riktigt fina och nyttiga Burgare som står på schemat. Dessa funkar till verkligen allt, precis som vanliga hamburgare.

450g Tonfisk
800g Nötfärs 10%
5 pirri pirrifrukter
5 vitor
2 gulor
Lökpulver
Peppar
Paprikapulver



Det är absolut inget avancerat.
  1. Hacka pirri pirrin.
  2. Blanda ner allt i en bytta.
  3. Finfördela tonfisken.
  4. Krydda efter smak.
  5. Knåda allt tills det är en stor klump.
  6. Väg upp köttet till 150g bitar.
  7. Forma dom till burgare.
  8. På stekjärnet eller grillen!
  9. GOTTIGT!
Som ni ser så blev det 10st 150g Burgare villket betyder 5 matlådor med 300g i varje, kan ju inte bli bättre!

Nu väntar lite avslappnande cardio på gymmet och sedan bär det av mot C!

Seee Yah!

// Steen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar